Het begon met zomaar het idee om een veulen te fokken, vijfendertig jaar geleden. Ruim tien jaar later zagen we Furona in een paardenmagazine staan. Ze liet ons niet meer los. Het was een flink stuk rijden naar de kop van Noord-Holland, maar het was de moeite waard. Wat kon ze fantastisch lopen! Ze was drachtig van de top dressuurhengst Vincent, dus het was meteen twee vliegen in één klap. En dat bleek ook wel, haar veulen Murona was een ongelofelijk mooie en goede merrie. Op deze elite dubbel preferente en dubbel prestatie merrie is onze huidige fokkerij gebaseerd.

Negro

Nog ver voordat Negro zijn enorme faam kreeg, zagen wij het met deze hengst helemaal zitten. We hebbenNegro dan ook jarenlang voor Murona gebruikt. Naast de aankoop van Furona, is dit ook één van onze beste beslissingen ooit geweest. Murona heeft samen met Negro voor veel nakomelingen, waaronder veel CK kampioenen en top sportpaarden gezorgd. Eén daarvan is Vurona. Ze heeft evenals haar moeder Murona de hoogst mogelijke predicaten (elite, dubbel preferent en prestatie) en haar eerste twee hengstveulens Blue Horse First Choice en High Five zijn beiden goedgekeurde hengsten geworden goedgekeurd voor het verrichtingsonderzoek. Dat zegt toch wel veel.

Liefdevolle verzorging

Onze liefde voor onze paarden laten we terugkomen in de verzorging. Onze fokmerries en hun nakomelingen verblijven in een ruime schuur met veilige stallen. Ze krijgen goed voer en hebben buiten veel ruimte in de wei. Het ontbreekt ze aan niets. Deze verzorging, in combinatie met de juiste keuzes voor merries en hengsten, zorgt ervoor dat we een mooie lijn hebben opgebouwd. Onze paarden hebben krachtige bewegingen, een beheersbaar temperament en een mooie uitstraling. Het zijn harde en gezonden paarden.

Verkoop van veulens

We moeten altijd weer even slikken als een veulen onze stallen verlaat naar een nieuw thuis. Maar tegelijkertijd weten we dat ze goed terecht komen. Soms is dat bij Nederlandse eigenaren in Nederland, soms bij eigenaren uit Dubai of Denemarken. Voor ons is het echt genieten als we onze veulens in het paardencircuit terug tegenkomen als succesvolle paarden. Denk aan de hengsten Blue Horse First Choice en High Five en het Grandprix paard Axel (Sandreo x Murona). We blijven bescheiden Zeeuwen, maar durven wel uit te spreken dat we ontzettend trots zijn op wat we met onze paarden  al hebben bereikt. En we zijn nog niet klaar. We blijven op zoek naar verbetering.