Paardentaxaties

Snel naar

Erkend paardentaxateur
TMV certificering paardentaxateurs
Geldig taxatierapport paard
Paardentaxatie bij schade of overlijden
Onafhankelijke paardentaxateur
Second opinion paardentaxatie
Waarde van het paard
Wat kost een paardentaxatie?
Hoe snel kan een paardentaxatie gedaan worden?
Paardentaxatie in Nederland en het buitenland
Vrijblijvende offerte paardentaxatie

Paardentaxaties Jan de Feijter

 

Erkend paardentaxateur

Een paardentaxatie wordt meestal gedaan in het geval van een zakelijk of particulier geschil. Partijen worden het niet eens over de waarde van het paard. Een paard dient dan getaxeerd te worden door een paardentaxateur. Niet iedere taxateur is bevoegd om een geldig taxatierapport op te maken, bijvoorbeeld bruikbaar in rechtszaken. Sterker nog, slechts enkele  taxateurs in Nederland zijn hiervoor opgeleid. Zij hebben het TMV-certificaat.

Naar boven

TMV certificering paardentaxateurs

TMV staat voor de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders. Door dit keurmerk weet u dat de paardentaxateur vakbekwaam is en dat hij zijn kennis en kunde continu op peil houdt. Jan de Feijter is register paardentaxateur en in het bezit van deze TMV-certificering. Hij werkt al heel zijn leven met paarden en heeft als taxateur al veel ervaring opgebouwd. Zijn rapporten zijn dan ook gebaseerd op deze ervaring en optimale kennis.

Naar boven

Geldig taxatierapport paard

Er zijn veel situaties denkbaar waarvoor een taxatierapport nodig is. Zoals zojuist genoemd, een geschil tussen partijen. Maar ook boedelscheidingen en fiscale aangelegenheden, zoals het inbrengen van paarden van privé naar een bedrijf of bedrijfsbeëindiging, zijn aanleidingen tot het nodig hebben van een taxatierapport. Ook in deze gevallen is het noodzakelijk om een geldig taxatierapport op te laten maken door een TMV-gecertificeerd paardentaxateur.

logo taxaties

Naar boven

Paardentaxatie bij schade of overlijden

Verzekeringsmaatschappijen zullen, bij schade of overlijden van een verzekerd paard, om een taxatierapport vragen. De paardentaxateur stelt de waarde vast, ook wanneer een paard overleden is. In dat geval vindt het onderzoek plaats op basis van achtergrondinformatie. Hoewel iedereen in Nederland zich paardentaxateur kan noemen, zal ook een verzekeringsmaatschappij geen genoegen nemen met een taxatierapport van zomaar een taxateur. Ook zij zullen een TMV-certificaat eisen.

Naar boven

Onafhankelijke paardentaxateur

Bij een geschil tussen partijen is het belangrijk om een onafhankelijke partij in te schakelen voor de taxatie van het paard. Jan de Feijter heeft onafhankelijkheid in zijn taxaties zeer hoog in het vaandel staan. Zijn taxaties zijn louter objectief, staan compleet los van de belangen van de partijen en zijn daarom prima geschikt om gebruikt en geaccepteerd te worden.

Naar boven

Second opinion paardentaxatie

Wanneer er twijfels bestaan over een taxatie van een paard door een andere paardentaxateur, kan men een second opinion vragen bij een tweede taxateur. Dit komt voor wanneer een van de partijen het niet eens is over de vastgestelde waarde. Jan de Feijter kan een geheel onafhankelijke tweede taxatie uitvoeren. Met deze second opinion kan de verdere onderhandeling tussen partijen vlot getrokken worden.

Naar boven

Waarde van het paard

Bij een paardentaxatie kunnen diverse waardes vastgesteld worden. De onderhandse verkoopwaarde, vrije verkoopwaarde, executiewaarde en/of vervangingswaarde van het paard kan worden vastgesteld. U, als opdrachtgever, geeft aan welke waarde u wilt hebben. Wilt u in onderhandeling gaan bij de aan- of verkoop van een paard, dan kan een taxatie van de vrije verkoopwaarde bijvoorbeeld een goede richting aangeven.

Naar boven

Wat kost een paardentaxatie?

Sommige paardentaxateurs rekenen een vast bedrag per taxatie of een percentage van de waarde. Hierdoor kan het zijn dat u teveel betaalt. Zeker in het laatste geval kan dit nadelig uitpakken wanneer de waarde van het paard hoog uitvalt. Jan de Feijter is van mening dat de meest eerlijke prijs voor een paardentaxatie wordt berekend op basis van uurtarief. U betaalt voor de daadwerkelijk gedane arbeid, niet voor een hoger gemiddelde.

Naar boven

Hoe snel kan een paardentaxatie gedaan worden?

Jan de Feijter is flexibel in zijn agenda en begrijpt dat een snelle afhandeling van uw taxatieverzoek belangrijk is. Waar mogelijk wordt de taxatie binnen een week ingepland, maar uiterlijk binnen twee weken kunt u zijn bezoek en taxatierapport verwachten.

Naar boven

Paardentaxatie in Nederland en het buitenland

Staat het paard dat u wilt laten taxeren in Nederland of het buitenland? Dan kunt u Jan de Feijter inschakelen als taxateur. Hij komt het paard ter plaatse taxeren. Bij de eigenaar thuis of op een andere locatie. Zoals eerder vernoemd, is bij een overleden paard een bezoek niet van toepassing. Dan wordt alleen het achtergrondonderzoek gedaan.

Naar boven

Vrijblijvende offerte paardentaxatie

Wilt u een paard laten taxeren? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Jan de Feijter maakt een berekening van de tijd die hij nodig heeft voor uw taxatie en brengt op basis hiervan een offerte uit. Bindend voor hem, vrijblijvend voor u.

Naar boven

Visitekaartje taxaties

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Paardentaxatie

Uw bericht