HURONA

HURONA Elite IBOP dressuur
V. Jazz uit Vurona elite preferent prestatie Sport IBOP dressuur v. Negro x elite preferent prestatie v. Vincent
Drachtig van Morricone

Moeder Vurona voert alle mogelijke predicaten achter haar naam en staat te boek als de moeder van o.a. de KWPN goedgekeurde hengst High-Five U.S. (v. Charmeur) én de bij het DWB, Oldenburg, Hannover en SWB goedgekeurde hengst First Choice (v. Jazz). Hurona is een volle zus van First Choice.

Zelf wist Hurona ook hoge ogen te gooien op de stamboekopname in Vrouwenpolder, waar ze 80 punten ontving voor exterieur en 75 punten voor beweging. Ze werd als volgt omschreven: “Hurona (v. Jazz) is een dochter van de bekende Zeeuwse fokmerrie Vurona elite pref sport dres (v. Negro). Moeder Vurona heeft in Blue Hors First Choice en de onlangs bij het KWPN erkende hengst High-Five al twee hele bekende nakomelingen. Ook Hurona is er weer één van goede kwaliteit (80/75). Ze heeft een rijk model met een sterke bovenlijn. Ze beweegt met veel kracht en een goede buiging in de gewrichten.” Op de Centrale Keuring in Vrouwenpolder werd ze vlot voorlopig keur verklaard. 

Op de IBOP die in september 2015 werd verreden behaalde Hurona 80 punten voor haar verrichting, waarbij een 8,5 werd gescoord op de onderdelen draf en houding & balans en achten voor de galop, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. De chique zwarte merrie overtuigde door haar kracht. Hurona werd door de jury omschreven als een merrie met een goede stap en een actieve draf met veel kracht en techniek. Elke pas is dezelfde. Ook in galop beweegt ze met kracht en toont daarin een goede balans.

Nakomelingen:
Lahurona (v. Charmeur)

afstamming
Klik op de foto voor een vergroting of klik hier voor meer informatie.