Garina slaagt voor IBOP

Vandaag vond de IBOP in Lisse plaats. Garina ster PROK (v. Olivi x stb-ext PROK v. Jetset-D) slaagde vandaag voor de test. Ze werd keurig voorgesteld door José van Haaren. De merrie scoorde achten voor haar draf en de rijdbaarheid.

Garina werd als veulen door ons aangekocht. De grootmoeder en overgrootmoeder van Garina leverden meerdere goedgekeurde dekhengsten en topsportpaarden. Zo staat de overgrootmoeder van Garina, de merrie Barina (v. Sultan) te boek als de moeder van een goedgekeurde dekhengst (Grandeur), een Grand Prix dressuurpaard (Tarina), een ZZ waar dressuurpaard en meerdere ZZ licht paarden. Ook bracht ze een Internationaal springpaard. Grootmoeder Garina liep zelf ZZ licht.

Ilyo de Loos maakte Garina zadelmak, waarna Kimberley Cornelissen de merrie doortrainde.Garina was toen drachtig van Everdale en kwam in april bij ons terug om te veulenen. Slechts vier weken geleden werd de rijderij met Garina weer opgepakt met het oog op de IBOP. En dat pakte goed uit. Nu mag de donkerbruine merrie met zwangerschapsverlof. Ze is drachtig van de door onszelf gefokte KWPN hengst High-Five (v. Charmeur uit Vurona elite pref prest sport IBOP dr v. Negro).